4 Mayıs 2010 Salı

Hakli Hatalar Agaci





Hata yapmaktan asla korkma. Hem neden korkacaksin ki? Ne de olsa ozur dilemek diye bir mekanizma var. Ozur diliyorsun, affediyorlar. Bugune kadar hangi insan ozur dilemis de karsi taraf kabul etmemis? Daima yeni yeni hatalar yap, "ucunda olum mu var?" gibi olaganustu bir cumle bulmus, bizden onceki jenerasyon, kullan bunu!

"Hatasiz kul olmaz". Sarkisi da cikmis olan bu veciz soz herkesce dogru kabul edilir. Zaten insanlarda nasil oluyorsa bu tarz sozlere karsi bir sevgi olusmustur. Yuzyillardir yapilan hatalarin temel nedeni, bu ve benzerlerine olan sadakattir. Hata yapmak senin icin siradan bir davranis oluncaya kadar ozur dilemelerle ugras ve bekle. Bir gun affedilmesi imkansiz bir hata yapmayi mutlaka basarirsin ve seni en yakin agacin dibine gomerler.

Ya da sadece hakli cikmak icin yasa. Hep hakli olmak icin ugras. Bunu yap, hayatinin sonuna kadar asla hicbirsey ogrenmemis, ise yaramayan, bombos bir insan olmayi becer. Hic kimse bilmese de sen daima bos oldugunu bileceksin. Sana hep haklisin da diyebilirler, bu seni daima mutlu edebilir; ama yanliz kaldigin zamanlarda kendinden nefret edicegine bahse girerim. Yalniz kaldigin zamanlarin kalabalik oldugun zamanlarindan daha uzun surecek ve kendini hakliliginla beraber, yuzlerce defa en yakin agacin dibine gomeceksin. Bak ben bunu soyluyorum ya, diren istersen. Direnemeyeceksin! Hadi antitez uret bana. Beni haksiz cikart!....Haklisin :)

Bazi seyleri laf olsun diye dinleyip, israrla anlatilanlari ciddiye almayanlar, gunun birinde sivrisinek gibi duvara yapistiklarinda ince bir tuh sesi cikarirlar. Gel gor ki o an cikan bu gucsuz sesin hic kimseye hicbir faydasi yoktur. Bak ciddiyim tecrube konusuyor burda...Bilincalti diye bir sey var cunku. Sen onu bir ikna et, sonra o doner yedi ceddini nasil ikna eder, gorursun!



Fandango

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder