6 Nisan 2010 Salı

Kimseye soyleme ama...



Bugun dost oldugun insanlarla yarin bozusabilecegini asla dusunme! Butun sirlarini, zaaflarini herkese anlat. Anlat ki yarin bozustugun zaman adam seni mahvedebilsin. Mahvetmezse bile bu dusunce seni psikolojik acidan bin deprem yemisten daha beter edecektir.

Insan bosbogaz bir canlidir, Sir diye nitelendirdigi seyleri sirf patavatsizligi yuzunden olur olmaz yerlerde konusma ihtiyaci hisseder. Ve isin ilginc yani konusur konusmaz pisman olur.

Borclu oldugun birinin yaninda nasil yutkunuyorsan sirrini verdigin ve sonradan bozustugun o eski dostunun varligini dusundukce yuktunacaksin. Bunu boylece bil. Bil, fakat ciddiye alma.

Ah bide ne zevkli seydir dedikodu! Adam yok ya o an, bas tokadi! Ne de olsa dedikodu yaptigin arkadasin senin tum sirlarini sonsuza kadar tutacaktir. Sakin aklina getirme, bugun seninle baskasini cekistiren birinin, yarin da baskasiyla seni cekistiricegini!...Koyu kahvenin o muhtesem kokusu, gunes iceri sizarken sigarandan cikan dumanin hicbir geometrik sekle benzemeyen o muhtesem gorunusu, dedikoduyla birlestiginde sana hep en buyuk mutluluklari, zevkleri yasatsin.

Bir gun senin de kahve bugusunda, enterasn geometrik sekiller cikartan sigara dumaninda gunese dogru masaya yatirilacagin konusunda hicbir endisem yok. Hatta, dunyadan bir haber, su anda bile masadasin.

Hadin, biraktigim gibi, 32 dis kalin.

Fandango

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder