12 Nisan 2010 Pazartesi

Alla pulla, gerisini sen yaz









fandango ve X icin iki yol var:
a) fandango ve X evlenirler
b) fandango ve X evlenmezler
c) iki yol var dedik

a yolunu secerlerse:
(+) lar:
- ayrimcilik olmaz.
-fandango'nun bu koca burnu aslinda bir yetersizlik olmayabilir. Bilimin (ozellikle tibbin) insan icin koydugu “normal” tanimi sadece en cok goruleni (istatistikteki “mode”) temsil eder. Belki de fandango'nun burnu gozuktugu kadar igrenc degildir. Belki de colombia daglarindaki domateslerin kokusunu en iyi bu koca burun alabiliyodur. Hatta fandango gibi ileri uzanan burunlara sahip insanlar islatma korkusu olmadan dusta sigara bile icebilir mesela. yani “normal” her zaman “iyi” midir? Cok gorulen her zaman “normal” midir? Ya herkes fandango gibi patlican burunlu olsaydi, X kizimiza cirkin mi diycektik? (Yoo yine fandango'ya diycektik :p)

(-) ler:
- insanin dogaya hukmetmeye hakki var midir? Ya ormana salsak bunlari X gidip fandango'yla mi ciftlescekti hayir tabiki kendine bebek yuzlu sarisin kasli adeleli ve burnu tamamen yapay yollardan cirkinlesmis birini ariycakti. Fandango'nun da burnu fandango'yla beraber tarihe kariscakti.

- natural selection sekteye ugrar yetersizliklerin gen havuzundaki orani artar bikac nesil sonra herkes fandango burnuna sahip olur hayl hitler.

b yolunu secerlerse:
yukardakilerin tersi iste alla pulla yaz...


Fandango

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder